OVER

Professionele
cursus bierkenner

Deze cursus is te vergelijke met Stibon Niveau 2. Het is een cursus met diepgaand begrip van biertypen en hun gastronomische toepassing. Uitgebreid inzicht in de factoren die een biertype bepalen: granen, hopgebruik, kruiden, vruchten en andere toevoegingen, gistingsmethode, lagering. Uitgebreide vaardigheden inzake proeven en beschrijven van bieren. Bedoeld voor hen die een uitgebreide kennis van het product bier willen hebben om zich te onderscheiden als specialist. Ook geschikt voor degenen die een serieuze interesse in bier hebben.

De opleiding bestaat uit 12 lessen. Deelnemers krijgen naast de les natuurlijk volop achtergrondinformatie aangeleverd via de mail. Puur ondersteunend om ze de beste bierkenners van Nederland te maken in een vrij kort tijdsbestek. Er is aan het eind een heuse eindtoets, inclusief proeven en bierbeoordelingsformulier invullen. De leerlingen ontvangen daarna het certificaat Basis Bierkenner.

CURSUSDATA

12 maart – 19:30 – 22:30
1 april – 19:30 – 22:30
23 april – 19:30 – 22:30
14 mei – 19:30 – 22:30
4 juni – 19:30 – 22:30
25 juni – 19:30 – 22:30

VAKANTIE

3 september – 19:30 – 22:30
24 september – 19:30 – 22:30
15 oktober – 19:30 – 22:30
5 november – 19:30 – 22:30
26 november – 19:30 – 22:30
10 december – 19:30 – 22:30

DE LESAVONDEN IN BEELD:

  1. Brouwproces; wat is het verschil tussen pils en bier?
  2. Ingrediënten – water, mout, kruiden, hop en gist
  3. Ontwerp je eigen bier – aan de hand van eigen ‘aromakit’
  4. Bierstijlen – aan de hand van Periodiek Systeem der Bierstijlen en BKG Bierstijlengids
  5. Typisch Nederlands
  6. Abdij- en Trappistenbieren
  7. Gistingsmethodes – onder- boven- spontaan- gemengd- en hergistend
  8. Wilde bieren (spontane gisting)
  9. Bierproeven 2.0, bierproeven en mislukkingen leren herkennen
  10. Bijzondere bieren
  11. Bier in de praktijk – tappen, schenken en bedienen
  12. Examen Basis Bierkenner

IK DOE MEE!

Kosten:
De kosten van deze cursus bedraagt € 275,00 incl. BTW voor 12 lesavonden all-in incl:

  • Professionele en uitgebreide bierkennis door een vakspecialist
  • Uitgebreide achtergrond informatie via de mail.
  • Alle degustatie bieren.
  • Examen en certificaat.

275.00